Ноември започва с летни температури

Ноември започва с летни температури | StandartNews.com

Днес по поречията на реките, в низините и в Източна България ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд видимостта временно ще се подобри и облачността ще се разкъса. Над Западна и Централна България през по-голямата част от деня ще е със значителна висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 23°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове на места ще се образува мъгла. След обяд временно видимостта ще се подобри и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 17-20°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, по високите и открити части от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

Валежи в близките дни не се очакват.

В петък ще има разкъсана облачност, а дневните температури слабо ще се понижат и ще бъдат около и над 20 градуса навсякъде в страната. Сутрешните температури ще бъдат около 8-12 градуса.

През почините дни ще бъде отново предимно слънчево, температурите още малко ще се понижат, но ще останат по-високи от тези, характерни за началото на месец ноември.

И в началото на другата седмица се очаква да бъде слънчево, без валежи. Температурите ще се понижат още малко и ще бъдат предимно между 14 и 18 градуса. В сряда е възможно да превали дъжд по Черноморието.

До средата на ноември се очаква предимно слънчево време, без валежи и температури все още по-високи от характерните за месеца – около 15-18 градуса.

През втората половина на ноември времето ще бъде по-динамично, ще има и превалявания от дъжд, а в планините и от сняг. Към края на месеца и дневните температури ще започнат постепенно да се понижават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай