Неделя,

На дискусията на "Стандарт": Минута мълчание за Божидар Димитров и Валентин Плетньов

От: Администратор -
167
На дискусията на "Стандарт":  Минута мълчание за Божидар Димитров и Валентин Плетньов
A
A
A

С минута мълчание в памет на най-верния син на България Божидар Димитров започна дискусията на "Стандарт" "Чудесата на България" във Варна. Една от целите на форума е да продължим делото на големия българин, каза главният редактор на "Стандарт" и ръководител на кампанията "Чудесата на България" Славка Бозукова.

Божидар Димитров имаше три големи мечти - да възстановява църкви в България, реконструира над 70, голяма част от които по морето, да продължи маршрута "Виа Понтика" на Север до Калиакра и да възстанови Голямата базилика в Плиска, допълни г-жа Бозукова. В рамките на кампанията "Чудесата на България" в "Стандарт" учредява награда за археология на името на Божидар Димитров.

Каквото и да се направи в името на Божидар Димитров, е малко, затова горещо подкрепям идеята, каза доц. д-р Бони Петрунова, директор на НИМ. Ако имам конкурент някъде в страната, то това е варненският музей, изтъкна тя. И огромната заслуга за това е на неговия покоен директор, големият български историк Валентин Плетньов. Залата почете с минута мълчание паметта на Плетньов.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com