Мастършефи демонстрираха пресечната точка между кулинарията и геологията

Мастършефи демонстрираха пресечната точка между кулинарията и геологията | StandartNews.com

С мощни експлозии започнаха събитията, част от „Европейската нощ на учените", които се проведоха в градове от цялата страна.

В градинката пред Минно-геоложкия университет в София учени направиха атрактивни демонстрации, с които да събудят интереса на децата към науката. „Зелен фенер" и „синя звезда" бяха част от изненадите, които специалистите бяха подготвили за посетителите.

А какво общо имат палачинките и аранчините с науката, която изследва повърхността на земята. Аспарух Камбуров, който беше участник от четвъртия сезон на „Мастършеф" избра вкусен начин, по който да провокира любопитството на малчуганите.

„Кръглата земя са аранчините. Аранчините ги правим по следния начин – взимаме ориз, в който има лук, има чесън, коркума, има настъргано сирене. Слагаме вътре парченца моцарела, правим топка, овалваме последователно брашно и галета, слагаме да се пържи, две минути – ето я кръглата земя. Всъщност тя ще бъде гарнирана върху доматен сос", каза Камбуров.

Момчетата от Men in the Kitchen също сложиха престилки, за да обяснят по кулинарен начин различните теории и вярвания, които спорят за повърхността на земята – плоска или сферична.

„Подготвихме една пица, която е във формата на плоската земя, както картата, която виждаме в момента. Това е Африка, Южна Америка, Северна Америка, даже един син кит се вижда да плува", заявиха кулинарите.

Посетителите имаха възможност да си заслужат вкусни порции, приготвени от мартършефите, само ако дадат правилен отговор на въпрос, свързан с повърхността на планетата земя. Готвачите показаха рецепти, които всеки би могъл да изпробва и вкъщи.

По-смелите могат да покажат уменията си и в надпреварата за новия Мастършеф на България. Предварителните кастинги за хитовото кулинарно шоу на bTV „Мастършеф" започват от 13 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай