Неделя,

Малко Търново се откъсва от България, кметът се чуди дали да обяви автономия

От: Администратор -
Малко Търново се откъсва от България, кметът се чуди дали да обяви автономия
A
A
A

Малко Търново може да остане откъснато от България. За това предупреждава кметът на града Илиян Янчев, а причината е, че от два месеца се е активирало старо свлачище в местността Босна, на главния път за Турция, а ремонти така и не се извършват.

"След като пътят Царево – Малко Търново така и не бе ремонтиран, въпреки обещанията на държавата, единствената връзка с област Бургас остава главният път за Турция. И тя може да прекъсне", казва кметът Янчев пред БНР.

"Под старото свлачище на Босна, се е отворило ново. Аз съм алармирал поне преди два месеца. Нищо не се е направило. В момента е опасно, защото при по-голяма скорост, можеш да излезеш извън платното и да се случи най-страшното. Трябва ли наистина да се обърне някой автобус или някое дете да загине при катастрофа, за да може да се вдигнем и да кажем "Махаме министри" и с това решаваме проблема? Не!"

Пътят за Царево беше само закърпен, въпреки обещаните над 3 милиона за ремонт, но и този път забравиха хората от Странджа", казва кметът.

"Ако затворим и този път – Малко Търново – Бургас, Царево – Малко Търново е непроходим, единствено ни остава връзката с Турция. Освен аз да обявя, като кмет, автономия", обяви Янчев къде на шега, къде съвсем сериозно.

"От пътното управление ни обясняват, че няма пари за ремонт", добави кметът.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички