Сряда,

Малко Търново се откъсва от България, кметът се чуди дали да обяви автономия

От: Администратор -
Малко Търново се откъсва от България, кметът се чуди дали да обяви автономия
A
A
A

Малко Търново може да остане откъснато от България. За това предупреждава кметът на града Илиян Янчев, а причината е, че от два месеца се е активирало старо свлачище в местността Босна, на главния път за Турция, а ремонти така и не се извършват.

"След като пътят Царево – Малко Търново така и не бе ремонтиран, въпреки обещанията на държавата, единствената връзка с област Бургас остава главният път за Турция. И тя може да прекъсне", казва кметът Янчев пред БНР.

"Под старото свлачище на Босна, се е отворило ново. Аз съм алармирал поне преди два месеца. Нищо не се е направило. В момента е опасно, защото при по-голяма скорост, можеш да излезеш извън платното и да се случи най-страшното. Трябва ли наистина да се обърне някой автобус или някое дете да загине при катастрофа, за да може да се вдигнем и да кажем "Махаме министри" и с това решаваме проблема? Не!"

Пътят за Царево беше само закърпен, въпреки обещаните над 3 милиона за ремонт, но и този път забравиха хората от Странджа", казва кметът.

"Ако затворим и този път – Малко Търново – Бургас, Царево – Малко Търново е непроходим, единствено ни остава връзката с Турция. Освен аз да обявя, като кмет, автономия", обяви Янчев къде на шега, къде съвсем сериозно.

"От пътното управление ни обясняват, че няма пари за ремонт", добави кметът.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички