КАМПАНИЯ НА "СТАНДАРТ" ПОКАЗВА: 10 причини да останем в родните си градове

Инициативата тръгва в петък от Банско и Разлог

КАМПАНИЯ НА "СТАНДАРТ" ПОКАЗВА: 10 причини да останем в родните си градове | StandartNews.com

Докато всички говорят какво кара хората да напускат страната ни, "Стандарт" реши да потърси обратното - фактите, заради които си струва да останем в родните си градове и да работим за България.
10 причини да остана в моя роден град е мотото на най-новата ни кампания "Моят град". В нея не само ще показваме промяната на общините у нас, но и ще отличаваме хората, които с постиженията си са помогнали за преобразяването на градовете. Маратонът на "Стандарт" тръгва в петък от Банско и Разлог.
Уникална изложба от 10 огромни фотопана, ще разкаже в петък сутринта историята на 10 знакови за Банско неща. Сред тях са превръщането на ски курорта в Европейски град на спорта през 2017, изграждането на новата пречиствателна станция и рехабилитацията на ВиК мрежата, ремонтът на моста над р. Глазне. На специална церемония ще бъдат отличени хората, които с таланта, постиженията и своята отдаденост са гордост за града. Наградите са в шест категории - култура, образование, икономика, технологии, сигурност и спорт. Сред номинираните са математическите таланти на Банско - четвъртокласниците Теодора Хаджирускова, Йордан Мицин и Вяра Донева, спечелили трето място в отборната надпревара на международно състезание „Математика без граници" през юни. А също така и 16-годишната Катрин Гемкова, която през април извоюва световната титла по таекуон-до.
Часове по-късно "Стандарт" ще представи във втора фотоизложба преобразяването на 10 знакови обекта в Разлог. Сред тях са обновената болница, новите улици, стадионите. Специално внимание изложбата отделя на богатото културно наследство и съхранените в Разлог традиции. След номинираните за награди са волейболният отбор на Разлог, който има 70-годишна история и над 40 медала от турнири, първият отличник Иван Влахов, участващ в редица кампании и историческия музей в града, който е повод не само са местна, но и за национална гордост.
Кампанията "Моят град" бе анонсирана на рождения ден на в. "Стандарт" на 10 август. Тогава целият ни празничен брой бе посветен на въпроса защо трябва да останем в България и за работим за нея. Тогава автори на "Стандарт" станаха вицепремиерите Томислав Дончев и Валери Симеонов, министрите Красимир Вълчев и Красен Кралев, председателят на НС Цвета Караянчева, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, Симеон Сакскобургготски и ред други, политици, работодатели, академици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай