И днес остава по-топло от обичайното

И днес остава по-топло от обичайното | StandartNews.com

През следващото денонощие ще се задържи топло за края на октомври. Облачността ще е предимно значителна – средна и висока. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб, в планините и северно от тях – до силен южен вятър. Минималните температури ще са предимно между 10° и 15°, максималните между 24° и 29°, в София малко по-ниска - около 22°.

Атмосферното налягане няма да се промени съществено, ще е около средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 25°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

В сряда ще бъде предимно слънчево. Вятърът за кратко ще бъде от запад-северозапад, слаб до умерен. Дневните температури в Западна България слабо ще се понижат, на изток още малко ще се повишат. В четвъртък и петък, с обръщане на вятъра от изток, облачността отново ще се увеличи – в Източна България и покрай река Дунав ще е ниска, значителна преди обяд и от нея е възможно да преръмява, а над Западна България ще се появи висока облачност. Температурите, главно в Източна България, постепенно ще се нормализират, а в Западна ще се задържат по-високи от обичайните за периода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай