Четвъртък,

Хубавото време над страната може да се задържи до 15 ноември

От: Администратор -
Хубавото време над страната може да се задържи до 15 ноември
A
A
A

Хубавото време над Балканите и България ще се запази и в следващите 7-10 дни, сочат средносрочните синоптични модели в края на октомври. Според тях това време може да се задържи до 15 ноември.

Моделите, представени от Людмил Кържилов в „Дарик кафе", показват дневни температури, поне до края на тази седмица, между 20 и 25 градуса, които са необичайно високи за ноември. В района на София температурите в близките 5-6 се очакват около 20-21 градуса, а в равнинните части на страната – Дунавската равнина, Източна Тракия – до 24-25 градуса.

Тенденцията към края на седмицата и началото на следващата е постепенно понижение на максималните температури, но с не повече от 1-3 градуса.

Времето ще е предимно с разкъсана облачност, в отделни периоди и с много слънце, но и с повече облаци в някои от дните. Не се очакват съществени валежи.

Сухото време продължава, което е очевидна тенденция за втората половина на тази година. Страната ни ще остава встрани от активните процеси, които ще са на запад и север в Европа, а център на високо налягане над Европейска Русия ще поддържа у нас предимно сухо и сравнително топло време.

В сутрешните часове не са изключени мъгли и ниска слоеста облачност в котловините и около водните басейни. На изток ще се усеща североизточен вятър.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички