Хубавото време над страната може да се задържи до 15 ноември

Хубавото време над страната може да се задържи до 15 ноември | StandartNews.com

Хубавото време над Балканите и България ще се запази и в следващите 7-10 дни, сочат средносрочните синоптични модели в края на октомври. Според тях това време може да се задържи до 15 ноември.

Моделите, представени от Людмил Кържилов в „Дарик кафе", показват дневни температури, поне до края на тази седмица, между 20 и 25 градуса, които са необичайно високи за ноември. В района на София температурите в близките 5-6 се очакват около 20-21 градуса, а в равнинните части на страната – Дунавската равнина, Източна Тракия – до 24-25 градуса.

Тенденцията към края на седмицата и началото на следващата е постепенно понижение на максималните температури, но с не повече от 1-3 градуса.

Времето ще е предимно с разкъсана облачност, в отделни периоди и с много слънце, но и с повече облаци в някои от дните. Не се очакват съществени валежи.

Сухото време продължава, което е очевидна тенденция за втората половина на тази година. Страната ни ще остава встрани от активните процеси, които ще са на запад и север в Европа, а център на високо налягане над Европейска Русия ще поддържа у нас предимно сухо и сравнително топло време.

В сутрешните часове не са изключени мъгли и ниска слоеста облачност в котловините и около водните басейни. На изток ще се усеща североизточен вятър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай