Гледат мярката за неотклонение на Миню Стайков

Гледат мярката за неотклонение на Миню Стайков | StandartNews.com

Днес ще се проведе заседание по делото срещу Миню Стайков. Той е обвинен за организирана престъпна група, занимавала се с данъчни измами, пране на пари и нелегално производство на цигари.

Ще бъдат разгледани мерките за неотклонение на общо 3 лица, сред които и Стайков, от Апелативния специализиран съд, които обжалват наложения на по-долна инстанция постоянен арест.

В началото на месеца прокуратурата проведе акция в офиси на „Винпром Карнобат", „Сис индустрийс" и „Топаз мел". При акцията бяха задържани 10 лица, сред които Миню Стайков и сина му. На 6 септември Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 8 души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари. На едно от лицата са повдигнати обвинения за вторични престъпления – избягване плащането на ДДС и възстановяване на наследяващ се данъчен кредит в размер на над 1 милион лева, на други трима – за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери.

Синът на Миню Стайков – Стайко Стайков, е в чужбина и за него е издадена европейска заповед за арест. Сред обвинените е и братът на съпругата на алкохолния бос. Съпругата му Рени обаче, която е управител на „СИС индустрийс", не е обвиняема и за нея няма никакви данни да е съпричастна към престъпленията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай