Неделя,

Фирмата, поддържаща камерите на КАТ: Работят перфектно

От: Администратор -
104
Фирмата, поддържаща камерите на КАТ: Работят перфектно
A
A
A

Камерите за скорост на КАТ работят перфектно в момента. Това подчерта в предаването „Тази сутрин" по bTV Георги Виденов – управител на фирмата, която поддържа камерите.

„При доставката имаше единствено хардуерни проблеми при 4 броя камери, които бяха отстранени в срока, който се изисква по договор", увери той.

„Случва се на абсолютно всички производители. Хардуерните проблеми са били елементарни, през това време сме дали заместващи уреди", отбеляза Виденов, който заяви, че всяка камера струва около 35 000 лева.

В началото на август Институтът за пътна безопасност получи информация за нефункциониращи камери на КАТ, каза по-рано Богдан Милчев от Института, който е бивш директор на столичния КАТ.

Той допълни, че лично е уведомил „представител на българското правителство на най-високо ниво" за проблема. „До вчера МВР мълчи по темата, а днес никой от нас не е сигурен функционират ли или не правилно камерите на КАТ", допълни той. По думите му в получения сигнал информацията показва, че има проблеми във всички аспекти при работата с тези камери.

Виденов обаче отбеляза, че говори за събития от месеците април – май, а не за месец август, когато Милчев е получил сигнал. „Тогава абсолютно всички камери са работили и ако е имало проблем, е имало софтуерни проблеми, породени от това, че батериите на тези камери са били изтощени", посочи Георги Виденов.

„Ако камерите не засичат или не разпознават даден номер, това означава, че номерът е бил зацапан или камерата е била поставена не съгласно инструкциите, които са дадени. И ако няма предаване на данни от самата камера, е от това, че батериите са изтощени", заяви управителят на фирмата.

„Проблем е имало в самото начало при доставката на камерите, след това не е имало абсолютно никакви проблеми. Проблемите, които са идвали при нас от „Пътна полиция", са били свързани със софтуера, породен от това, че батериите на камерите са били изтощавани", обобщи Виденов.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com