Дървета премазват автомобили, обстановката в Пловдив е крайно усложнена

Дървета премазват автомобили, обстановката в Пловдив е крайно усложнена | StandartNews.com

Паднали дървета, неработещи светофари и много силен дъжд. Това е обстановка в Пловдив в четвъртък сутрин. През нощта се изсипа пороен дъжд над втория по големина град в България, а ситуацията остава непроменена и досега.

Няколко дървета паднаха и причиниха сериозни материални щети. В „Кършияка" – на ул. „Васил Левски" дърво падна върху таксиметров автомобил. Шофьорът е бил вътре, но е успял да се измъкне невредими. Инцидентът е станал в близост до хипермаркет, така че късмет е, че дървото не е уцелило и някой случаен минувач. Дърво падна и на ул. „Достоевски", като за радост и там няма пострадали, въпреки че е премазало 3 коли.

Участъкът между улица "Александър Сатмболийски" и "Кукленско шосе" в „Кючука", пък се превърна в малко езеро. Подлезът на жп моста при „Марица" също е наводнен. Общо са получени са сигнали и за наводнени 4 магазина и два подлеза в града, обясни говорителят на пожарната Цвятко Дешев.

Тежката обстановка доведе и до пътнотранспортни произшествия. На бул. „Шести септември" се удариха „Пежо" и „Фолксваген", като за радост също няма сериозно пострадали.

За Пловдив и почти цяла България за днес е обявен оранжев код.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай