Неделя,

ЧЕЗ повишава сигурността на захранването по време на изборите

От: Администратор -
498
ЧЕЗ повишава сигурността на захранването по време на изборите
A
A
A

Компанията временно прекратява планираните оперативни превключвания и осигурява 300 дежурни екипи

ЧЕЗ предприема мерки за повишаване на сигурността на електрозахранването в Западна България във връзка с предстоящите избори. Служители на компанията извършват оглед на всички съоръжения, от които се захранват избирателните секции и обектите, свързани с провеждането на изборите. Дружеството ще преустанови временно и планираните, оперативни превключвания за периода от 08:00 ч. на 23 октомври до 08:00 ч. на 27 октомври 2015 г.

„Централната избирателна комисия, всички Районни избирателни комисии, Областните управители и кметове на общини в областите с административни центрове Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, София област, София град разполагат с контакти за връзка с отговорни, ръководни длъжностни лица, служители на компанията, за съдействие при аварийни ситуации, възникнали в съответния регион на територията на Западна България, обслужвана от ЧЕЗ. Предприели сме всички необходими действия за осигуряване на незабавна реакция при аварийни ситуации, за да могат българските граждани да упражнят спокойно своето право на избор" каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

В изборния ден, за осигуряване непрекъснатостта на захранването на обслужваната от ЧЕЗ територия, в постоянна готовност ще са над 300 обучени екипи, 32 от които в столицата. При възникнала необходимост, дружеството разполага допълнително и с над 50 аварийни екипи, които да се включат за по-бързото отстраняване на тежки, аварийни ситуации. Всички екипи са оборудвани с необходимите материали, инструменти, високо проходими автомобили и специализирани транспортни средства.

В случай на прекъсване на електрозахранването клиентите на компанията могат да се обръщат към ЧЕЗ на денонощната информационна линия 0700 10 010. Информация за ремонтните дейности и тяхната продължителност може да бъде получавана и в реално време през мобилната версия на сайта m.cez.bg.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com