Бойко Борисов ще открие конференция за заплатите

Бойко Борисов ще открие конференция за заплатите | StandartNews.com

От 13.00 часа, в София – хотел „Рамада", ще се проведе конференция, на която ще бъде обявен стартът на Алианса за сближаване на заплатите в Европа. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Участие в нея са потвърдили премиерът Бойко Борисов, комисарят по заетостта и социалните въпроси Мариане Тийсен, президентът на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу, генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини, шест европейски социални министри, евродепутати от основните политически сили, представители на BUSINESS Europe, CEEP, UEAPME.

Стартът на срещата ще бъде даден в 13:00 часа с пресконференция в зала „Мерджан", 2 ет на хотел „Рамада", в която ще участват Лука Визентини, президентите на КНСБ Пламен Димитров, на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов и социалния министър Бисер Петков.

Алиансът за сближаване на заплатите е инициатива на Европейската конфедерация на профсъюзите, която цели да събере представителите на Европейската комисия, най-големите бизнес организации в Европа, ръководители на мултинационални компании и синдикати в опит да постигнат сближаване на възнагражденията на континента на принципа „равно заплащане за равен труд".

Тя бе подкрепена от българското правителство и лично от премиера Бойко Борисов на среща с президентите на КНСБ Пламен Димитров и на ЕКП Лука Визентини в началото на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай