Боят между ученици в Благоевград станал в обедната почивка на охранителя

Боят между ученици в Благоевград станал в обедната почивка на охранителя | StandartNews.com

Десетокласник е в болницата в Благоевград, след като опитал да защити свой приятел.

Боят става след коментар по адрес на момиче. Приятелят ѝ идва в двора на училището, придружен от група съученици, за да търси обяснение. Удря Мартин, но негов приятел опитва да го защити и попада в болница.

„Боли ме целият гръб, имам болки в гърдите, в корема и главата. Исках да защитя моя приятел", разказа Иван. По думите му нападателите са били 6-7. „Те просто си бяха намислили и дойдоха, даже не знам за какво, направо ме почнаха и избягаха след това", допълни момчето.

Съученикът му Мартин дойде да го посети в болницата и да му благодари, че го е спасил.

„Аз се опитах да ги разтърва, но мен ме удариха в ребрата двама. Паднах на земята да се пазя, а през това време другите трима-четирима го биеха. Всички други седяха и гледаха, цялото училище", каза Мартин.

„Много добри приятели сме. Ако стане същото с него, аз пак ще му помогна, и на неговото място да съм, няма да съжалявам, че съм му помогнал. Сега съжалявам, че той е на място, на което не трябва да е. Аз трябва да съм на неговото място, защото аз съм виновен за тази ситуация", допълни той.

Родителите обвиняват училището в липса на охрана.

„Като родител искам да кажа, че това дете съм го изпратил да се изучи като нормално дете. Оттам насетне училището трябва да има отговорност за охрана, как се учи, как се храни и така нататък. Не трябва да има хаос в училище", категоричен е бащата на Иван – Георги Иванов.

„Това е един ужасен случай, който се случва, за съжаление, ежедневно във всички училища. Благодаря на Господ, че все пак е жив. Тези деца с какво са защитени, искам да попитам държавата, нали са ученици, там трябва да има охрана, трябва да има защита, по наше време беше така", смята и майката на Иван – Яна Димитрова.

От училището отказаха да застанат пред камера и се оправдаха, че боят станал по време на обедната почивка на единствения охранител.

Полицията работи по случая като започна разпити на всички участници и родителите им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай