Борисов за Македония: Всеки един народ сам определя съдбата си

Борисов за Македония: Всеки един народ сам определя съдбата си | StandartNews.com

"Всеки един народ сам определя съдбата си. Подкрепяме нашите съседи по пътя им към ЕС и НАТО. Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят след референдума." - така премиерът Бойко Борисов

коментира тема номер едно през последните два дни - референдума в Македония за НАТО и ЕС и за договора с Гърция, който не събра 50 плюс 1 от гласовете на македонците и ще има само консултативен характер. "Оттам нататък - да давам акъл на един народ, не е правилно, а и не е и честно", добави Борисов.

Премиерът направи коментара на откриването на ремонтирания Зимен дворец, за което държавата е отпуснала 5 млн. лв., по думите на спортния министър Красен Кралев.

"Аз си спомням - този проект беше за 40-50 млн. - срещу 5 млн. сега. На борците срещу корупцията им казвам", пак намекна за управлението на БСП Борисов, предвид планирания отдавна ремонт на спортното съоръжение, който не се състоя. След ремонта сега Зимният дворец е с нова изолация за енергийна ефективност, с 14 вместо с 8 съблекални и нова мантинела. Очаква се да стане домакин на две световни първенства и две-три първенства за Световната купа по фигурно пързаляне и шорттрек. Все още продължава ремонтът на тренировъчната зала, който ще струва 1 млн.

Попитан дали е възможно един от приоритетите, около който да се обединят с президента, да бъде спортът, премиерът се раздразни.

"Ако мислите, че всеки път ще ми задавате едни и същи въпроси и аз ще отговарям по същия начин! Ние не създаваме напрежение", заяви Борисов.

И остана на спортна вълна, като припомни:

"Президентът отиде на волейбола, присъства - аз не отидох на нито една среща. Отиде на художествената гимнастика, аз не отидох. Какво искате повече да кажа? Какво сме направили ние срещу президентската институция?Единствените, които ни нападат, са те", изригна Борисов по адрес на президентството. Той обаче също отиде във Варна и се снима с волейболистите в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Премиерът се разсърди, че журналистите му задават въпроси за президента Румен Радев, за да пише за него, а не за ремонтирания Зимен дворец.

Борисов даде да се разбере, че не одобрява оставането на Националния стадион в центъра на града, защото, по думите му, една футболна среща блокира 2 млн. жители на столицата, а на стадиона има 200 зрители.

"Нека се направи обсъждане дали Националният стадион е нужен на това място, или да се построи нов другаде, така че всяко събитие там да не задръства града. Ако спортната общественост прецени, че това е правилно решение, може да го направим", обърна се Борисов към медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай