Бдение в София в памет на убитата журналистка Виктория Маринова

Бдение в София в памет на убитата журналистка Виктория Маринова | StandartNews.com

Тази вечер на пл. "Св. Неделя" в столицата ще има бдение в памет на жестоко убитата журналистка от Русе Виктория Маринова.

30-годишната телевизионна водеща е убита по особено жесток начин, като преди това е изнасилена. Тялото бе открито на брега на Дунав. На Националното съвещание на МВР министър- председателят Бойко Борисов заяви, че е "въпрос на време е да се разкрие убийството", тъй като криминалистите разполагат с генетичен материал и на място са изпратени опитни специалисти.

"Това е предизвикателство към полицията. В такъв момент тя трябва да покаже знание, опит и трудолюбие. Необходимо е сериозно събиране на доказателства от местопрестъплението", заяви адвокат Марин Марковски.

"Цялото местопрестъпление трябва да се изсмука. Има ли следи, косми, фасове... Огледът е много важно и решително нещо. Всичко трябва да се огледа'', допълни той.

"Категорично, ако бъде открит ДНК материал, това означава, че извършителят е оставил личната си карта на местопрестъплението. За целта има ДНК банка за престъпници. В тази връзка според мен щяха да са го арестували вече, ако бяха попаднали на ДНК'', коментира адвокатът и добави: "Конструирането на една версия, която изглежда правдоподобна, не трябва да излиза по медиите, защото убиецът също ще следи темата''.

"За съжаление понякога от преизподнята излизат такива зверове, които само носят човешки образ'', завърши адвокат Марковски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай