21-годишен от Русе е задържаният предполагаем убиец на Виктория Маринова

21-годишен от Русе е задържаният предполагаем убиец на Виктория Маринова | StandartNews.com

Българин от Русе е бил задържан вчера в Германия за убийството на Виктория Маринова. Това каза вътрешният министър Младен Маринов. 30-годишната жена бе намерена мъртва в събота, като тя е била изнасилена и убита, а работата по разследване на жестокото престъпление започна веднага.

В хода на работа разследващите стигнали до човек, който вчера бе задържан в Германия по искане на българските власти, каза вътрешният министър. Той посочи, че мъжът се казва Северин Надеждов Красимиров, жител на Русе, роден през 1997 година. Задържаният има криминална регистрация от 2007 година за кражба на цветни метали.

В хода на работата са иззети достатъчно доказателства, които го свързват с местопрестъплението и жертвата. Вътрешният министър Младен Маринов посочи, че доказателствата се базират и на експертизи на ДНК материал. Очакват се още доказателства, които да свържат извършителя с жертвата.

Главният прокурор Сотир Цацаров посочи, че задочно на мъжа са повдигнати две обвинения - за изнасилване и убийството, извършени по особено жесток за жертвата начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай