10 млн. лв. загуби за 1 ден от митническата акция във "Винпром" Карнобат

10 млн. лв. загуби за 1 ден от митническата акция във "Винпром" Карнобат | StandartNews.com

Три от фабриките за производство и бутилиране на спиртни напитки край карнобатските села Венец и Церковски спират работа. Причината са запечатаните за 48 часа данъчни складове от Агенция "Митници". Протестът на работниците, които днес не бяха допуснати на работа, приключи. Възможно е спонтанните протестни действия да продължат и утре.

20 тона грозде в десетки камиони стоят блокирани пред портала на "Винпром Карнобат" край село Венец. Загубите само за днес възлизат на 10 милиона лева, заяви един от директорите Танчо Драгиев пред БНР.

Производствената база е собственост на задържания в ареста алкохолен бос Миню Стайков. Част от затворените фабрики преминават на авариен режим, което крие опасност от взривове, предупреди още Танчо Драгиев.

По-рано през деня близо 150 работници протестираха пред производствената база на "Винпром Карнобат" край село Венец. Три цистерни и десетки камиони с продукция бяха блокирани пред и във оградената територия, тъй като в 9 часа сутринта жандармерия и митнически служители ограничиха достъпа до заводите. Няколко завода и три данъчни склада има на територията на "Винпром Карнобат".

Контейнер с продукция за клиенти от Япония е спрян тази сутрин от митнически служители. Запечатването на данъчните складове е незаконно, категорични са двама от директорите на предприятието Танчо Драгиев и Йовко Йовков. Блокират ни правото на труд, казаха протестиращите служители на "Винпром Карнобат".

"Не ни оставят спокойно да работим, жандармерия, митници, ние работим, а отвсякъде има кордони. Голям стрес е! Няма ли да ни оставят на мира? Работодателите са ни много точни хора, ние нямаме оплаквания", казаха протестиращи пред "Хоризонт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай