Петък,

Жесток удар за лекар при фалшива тапия

От: Редактор -
Жесток удар за лекар при фалшива тапия
A
A
A

При доказан случай на издаване на фалшив сертификат за ваксиниране срещу COVID-19, съсловната организация най-вероятно ще отнеме правата на лекаря.

Това не е обикновена измама, обикновена фалшификация и когато си го позволи лекар, той трябва да е наясно, че не може да продължи да практикува тази професия. Това каза председателят на БЛС Иван Маджаров по време на дискусия "Иновации и добри практики в здравеопазването".

Д-р Маджаров посочи, че в съсловната организация се работи активно по оптимизацията на регистъра на лекарите, който ще е част от бъдеща информационна система. Към него ще могат да се включат други институции и ще могат да получават напълно достоверна информация.

"Добрата практика за справяне с пандемията - масовата ваксинация, не работи при нас", каза Деян Денев, председател на Асоциацията на научно-изследователските фармацевтични компании.

По думите му от началото на годината са били нужни добри и смели решения.

"В здравната система, освен борбата с пандемията, следващата година ни очаква вълна от недиагностицирани и недолекувани пациенти", посочи Денев.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички