Здравето на зъбите определя колко дълго ще живеем

По-голямата част от проблемите на устната кухина са лесно предотвратими с добра хигиена

Здравето на зъбите определя колко дълго ще живеем | StandartNews.com

"Оралното здраве е за съжаление един от най-пренебрегваните аспекти на цялостното човешко здраве. Красивата усмивка отдавна се смята за символ на богатство и просперитет и днес ние знаем повече, тъй като виждаме, че всеки ден се появяват нови доказателства, свързващи оралното здраве с дълголетието. Добрата новина е, че по-голямата част от проблемите на устното здраве са лесно предотвратими с добра хигиена, но широката общественост не е достатъчно образована как да се грижи правилно за зъбите и венците си", казва Борис Тръпчевич, главен изпълнителен директор на FOREO, в коментар на шокиращата статистика за навиците за миене на зъби, която показва, че 12% от хората не си мият зъбите по 2 дни, а 2% никога не ги мият.

  • По-голямата част от проблемите на устната кухина са лесно предотвратими с добра хигиена

От години насам една от водещите теми, свързана със здравословния статус на човека е тази за оралната хигиена. Нейното влияние върху организма е доказано безспорно чрез редица научни проучвания, които за съжаление показват, че занемаряването и неглижирането й е сред водещите причини за развитието на сериозни заболявания. Колкото и странно да звучи за мнозина, провокирането, както и изострянето на сърдечно-съдовите проблеми, диабетът и други диагнози имат пряка връзка със здравето на зъбите и венците. А към този стряскащ факт се прибавя и още един - в устната кухина, и по - конкретно в плаката живеят над 300 различнивидабактерии. Тесе отоговорни за заболяванията, възникващите инфекциозни процеси в нея, както и за кариесите, които унищожават най-ценното "оръжие" на човека - усмивката.Липсата на красиви и здрави зъби отдавна вече не е само козметичен проблем, който предизвиква дискомфорт, но въпреки това все повече хора забравят, че здравето и вида им не зависят само от посещението при зъболекаря. За бялата и красива усмивка са нужни системни и правилни грижи, но за да има резултат от тях е от изключително важно значение средството, което избираме за почистването им. Традиционната четка за зъби е предпочитана от повечето хора заради това, че е достъпна, но за съжаление тя се затруднява при отстраняването на остатъците от храна по зъбите, както и трудно достига до всички "затънтени" кътчета в устата. Тук на помощ идва електричекският й вариант, който осигурява по-дълбоко почистване и отстраняване на нечистотиите в устната кухина, които провокират развалянето на зъбите. Но тя има своите особености, една от които е подменянето на четчицата на всеки няколко месеца, което много хора забравят да направят или не правят с цел пестене на разход, а товая превръща в инкубатор за патогените.

Вземайки предвид нагласите на хората, както и всичко, от което се нуждае устаната кухина като грижа, от шведската компания FOREO създават революционна четка за зъби 4 в 1, която не само почиства зъбите, но и езика, бузите и венците. ISSA 3 е първата смарт четка за зъби, която постига комплексна грижа при почистването на устната кухина и в същото време не изисква подмяна на главата или на каквото и да е по нея на всеки няколко месеца. И на практика съчетава няколко функции в едно. Тя е 10 000 пъти по-хигиенична от найлоновите четки с четина, разполага с 11 000 T-звукови пулсации в минута и има два пъти по-силна иновативна, хибридна глава на четката, която осигурява по-ергономично измиване на зъбите без да се налага упражняването на никакъв натиск.В сравнение с обикновените ръчни четки за зъби ISSA 3 постига премахване на 30% повече плака, с което предотвратява развитието на заболявания в резултат на нейното натрупване. Щадяща е към венците, но безпощадна към остатъците от храна, като успява да постигне зашеметяващите 140% подобрение на състоянието на устната хигиена.Сред предимствата на звуковата четка за зъби от ново поколение е, че тя не позволява на бактериите да се задържат по повърхността й. Това я прави най-хигиеничния уред, който с едно USB зарежда не работи безупречно 365 дни, използвайки 4 пъти по-висока скорост от тази на електрическата четка за зъби, чиято глава се върти с темп от около 2500 до 7500 удара в минута.Но ISSA 3 е разработена не само да се грижи за здравето на устаната кухина. Уредът с ергономичен дизайн, изработен от медицински силикон, е щадящ и към природата. За разлика от пластмасовите четки за зъби, чието разграждане отнема 400 години,  ISSA 3 предлага многократно, хигиенично и дълготрайно решение, като по този начин помага за намаляване употребата на продукти за лична хигиена от типа за еднократна употреба. По -важното е, че най-новото звуково изобретение на FOREO предоставя интуитивен и лесен за използване уред, с който се постига високо ниво на орална хигиена и професионална грижа за красива усмивка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай