За кои страни отпаднаха тестовете

Новите заповеди на министър Ангелов

За кои страни отпаднаха тестовете | StandartNews.com

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов издаде три заповеди във връзка с решение на Министерския съвет за удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на месец септември. Основните промени в текстове са както следва:

Отпада изискването за отрицателен PCR тест и карантина за пристигащите от Турция, Сърбия и Беларус.

Възобновяват се присъствените учебни занятия в системата на предучилищното и училищното образование.

Учебният процес се организира и провежда в съответствие с изготвените от Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и училищно образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19.

Езикови и образователни центрове, както и занимални, организирани от юридически и физически лица, предоставят услугите си в електронна среда, а при невъзможност – при осигуряване на физическа дистанция между лицата от 1.5 метра и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

По отношение посещенията на външни лица/свижданията в лечебни заведения – считано от утре, 1 септември, същите се разрешават единствено за близките на пациенти в терминален стадий.

Работният процес на колективните органи за управление и на служителите да се провежда при възможност в дистанционна форма (надомна работа/работа от разстояние) или да се установи работно време с променливи граници или работа на смени.

Това се посочва в издадена днес заповед на министъра на здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай