Война. Ангелов пак скочи на Кацаров

Обвини го в силово налагане на ваксинацията

Война. Ангелов пак скочи на Кацаров | StandartNews.com

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов е с поредна атака към наследника си Стойчо Кацаров. Повод за това стана последната заповед на служебния министър по отношение на мерките срещу COVID-19.

"Бургас и Велико Търново вече са в червената COVID-19 зона по заболяемост. И двете области с по 271 на 100 000 души. Съвсем скоро София, Пловдив, Пазарджик и Търговище ще са също червени.

Чудя се, колко обекта са дали заявка, че ще работят със 100% капацитет при изпълнение на условията - ваксинирани посетители и персонал, преболедували или PCR тест?

Мерките в заповедта бяха обяснени като стимулиращи, но са реално симулиращи.

Представеният с фанфари план за действие, с уж ясни хоризонти и граници вече официално е хвърлен в кошчето за боклук, защото "ще се прилагат мерките по плана избирателно, следейки ситуацията, така както преценим". Последното е цитат на здравния министър.

В заповедта си Стойчо Кацаров обаче е направил опит за силово налагане на ваксинацията. Груба грешка! Обществото усети натиска и реагира на мига.

Ваксинационната кампания не бива да е силова принуда и държавен натиск!", написа в своя Фейсбук профил бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай