Внимание! Наш учен каза кои имуностимуланти да взимаме

Не се тъпчете с тях, опасно е

Внимание! Наш учен каза кои имуностимуланти да взимаме | StandartNews.com

Имуностимуланти се взимат, когато сме здрави. Ако вече сме заразени с коронавирус, тяхната употреба създава големи рискове. Тогава ковид инфекцията протича с особено активиране на имунната система и това може да доведе до цитокинова буря.

Това предупреждава често имунологът акад. Богдан Петрунов, бивш  директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), цитиран от Марица.

"Така че това, което трябва да правим, е, когато сме здрави, да пием витамин D, витамин С, това е мелатонин, селен, цинк, те са мощни антиоксиданти, засилват борбата срещу агресивните кислородни молекули, които са токсични.

Това са му давали на Доналд Тръмп и в комбинация с ремдесивир и с изкуствено създадени в лаборатория антитела, които са насочени към вируса, това е бъдещето на цялото лечение на коронавируса“, казва акад. Петрунов.

Имуностимулаторите от бактериален характер, а не от растителен имат най-добър ефект, защото засилват нашия естествен имунитет, който природата ни е дала, подчерта още академикът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай