Събота,

Вдигнаха "Спартан", за да спасят дете

От: Стандарт -
365
Вдигнаха "Спартан", за да спасят дете
A
A
A

Военните вдигнаха самолета "Спартан" за спасителна операция на дете във Варна. Военнослужещи от дежурните сили и средства на авиобаза Враждебна са били задействани вчера и днес за осигуряване на въздушен транспорт  за нуждите на Министерството на здравеопазването, съобщиха от военното министерство. Задачата е била свързана с осигуряване на спешна медицинска помощ на седемгодишно дете, настанено за лечение в УМБАЛ „Св. Марина“ в гр. Варна.

Вчера тричленен екипаж на самолет „Спартан“ с командир капитан Георги Пъшев е извършил транспортиране на екип от Военномедицинска академия по маршрут София – Варна – София. Самолетът излетя от летище София към Варна в 17.52 ч. Медицинският екип в състав професор Никола Владов, доцент Румяна Андонова и доктор Радослав Костадинов трябваше да извърши спешна хирургическа интервенция на малкия пациент, настанен във варненската болница. Самолетът се завърна на летище София в 00.20 ч. на 16 април 2020 г.

Днес екипаж с командир капитан Евгений Златанов извърши транспортиране със самолет „Спартан“ на медицински екип от болницата в гр. Варна и седемгодишния пациент за настаняване на детето за лечение в София. Самолетът излетя от летище София за гр. Варна в 14.05 ч. и в 16.38 ч. кацна обратно в София.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com