Вдигат заплатите на медици в Първа МБАЛ в София

Поне с 10% ще бъдат вдигнати заплатите на медицинските специалисти от Първа градска болница

Вдигат заплатите на медици в Първа МБАЛ в София | StandartNews.com

Най-малко с 10% ще бъдат вдигнати заплатите на медицинските специалисти от Първа градска болница. Това съобщи директорът проф. Цветомир Димитров. Все още се уточняват подробностите, но увеличението вероятно ще стане факт още през следващия месец. Лечебното заведение вече разполага с реновирана клиника по ендоскопска и обща хирургия.

В Първа градска болница е закупена и нова ендоскопска апаратура за диагностични и терапевтични процедури, съобщи при проверка на обекта кметът на София Йорданка Фандъкова. За последната година Столичната община е инвестирала в болницата над 600 000 лева, а от две години Първа градска болница стана общинско университетско лечебно заведение, припомни столичният кмет.

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов обясни, че на практика всички общински лечебни заведения са се нуждаели от инвестиции:

„Направихме анализ на състоянието на лечебните заведения отделение по отделение, болница по болница, ДКЦ по ДКЦ и на практика инвестициите в последните четири години, които направи общината, са точно в резултат на този анализ и на усилената работа и съдействието от страна на здравната комисия в Общинския съвет. Така че през следващите години ще продължим по този начин, ще анализираме нуждите, както на лечебните заведения, така и на живеещите в отделните райони от гледна точка на инвестиции, от гледна точка на здравни услуги, и ще насочваме финансовия своя финансов ресурс там, където е най-необходим и където ще може най-много да допринесем за подобряване на здравното обслужване на хората.“

Предстои доставка и на 9 ехографа за доболнична помощ за нуждите на общинските Диагностично-консултативни центрове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай