Четвъртък,

Ваксинацията не е да избираш в бакалия

От: Редактор -
504
Ваксинацията не е да избираш в бакалия
A
A
A

Никоя ваксина в света, за което и да е заболяване на гарантира на 100% предпазване. Това заяви председателят на БЛС Иван Маджаров в сутрешния блок на БНТ. Всички сигнали водят до притеснение в хората, защото живеем в напрежение от информацията.

"Много по-опасно е да се разболееш, отколкото да се притесняваш от странични ефекти, които са малки при ваксината", изтъкна той.

Д-р Маджаров никога не е обещавал на пациентите си, че ще могат да правят избор на ваксини, а и не мисли, че ваксинацията е процес, при който може да се опише като бакалия, в която са наредени няколко шишета.

Към настоящия момент няма възможност да избираме, а аз си мисля, че и за в бъдеще обществото няма да има възможност да избира, защото ще има различни доставки в различно време, коментира шефът на БЛС.

Той отбеляза, че непрекъснато се набират допълнителни данни за ваксините. Ние се основаваме на това, което знаем за ваксинацията преди години и от годините, за които сме използвали различните ваксини, обясни д-р Маджаров.

 По думите му при една добра организация и логистика може да се прилага и РНК ваксина в кабинетите на личните лекари.

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com