Ваксинационни екипи обикалят офисите

Столичната община от днес приема заявки от фирми, предприятия, бизнес-центрове

Ваксинационни екипи обикалят офисите | StandartNews.com

Столичната община от днес приема заявки от фирми, предприятия, бизнес-центрове, в които има поне 50 служители, които желаят да се ваксинират и ще бъде изпратен ваксинационен екип на място.

Продължава ваксинацията чрез мобилни пунктове, организирана от Столична община и Столичната РЗИ.

Целта е да се улесни и ускори процесът на ваксинация в София.

Допълнителна информация за кампанията ще може да се получи и на телефон – 0700 17 310.

Заради високите температури и по-голяма сигурност за здравето на медицинските екипи и гражданите от изминалия уикенд работят пунктове на закрито в търговските центрове "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол". В тях желаещите граждани ще могат да се ваксинират от 13.00 ч. до 18.00 ч.

Остава отворен ваксинационният кабинет в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев", район "Слатина". Пунктът в кв. Дружба, район Искър ще бъде преместен от парка вътре в Дома на културата "Искър".

Работното време на тези два кабинета е от 9,00 до 16,00 ч.

Мобилният ваксинационен автобус на СРЗИ също предлага имунизация на желаещите. Той променя локацията си всяка седмица.

Гражданите, които са си поставили първа доза в някой от пунктовете в парковете, ще могат да получат втората си доза в един от търговските центрове, включени в кампанията или в двата културни центъра.

Децата над 12 г. могат да бъдат ваксинирани с ваксина „Пфайзер“ от личните си лекари или във ваксинационните пунктове. Ваксините на „Янсен“ и „Модерна“ са за лица над 18 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай