В Александровска болница е страшно! Какво се случва

Голяма вълна от уволнения в медицинското заведение

В Александровска болница е страшно! Какво се случва | StandartNews.com

Сменят ръководството на Александровска болница, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на информация от свои източници.Причина за смяната са одит, който установява десетки милиони левове задължения на лечебното заведение, недобро управление и масово напускане на персонал.

Очаква се да бъде обявено кой поема управлението на болницата.

В понеделник здравните власти съобщиха, че просрочените задължения на лечебното заведение са се увеличили с над 23 милиона лева само през летните месеци. Това създавало много висок риск за изпадане в неплатежоспособност и невъзможност за осъществяване на лечебна дейност, се казва още в позицията им.

Д-р Атанас Атанасов, изпълнителен директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Александровска" ЕАД. опроверга тази информация на пресконференция в четвъртък."Информацията, че сме натрупали просрочени задължения в размер на 24 милиона лева, не отговаря на истината", посочи той.

Извършено е погасяване на задължения в размер на 44 275 476 лв., което е довело до намаляване на темпа на растежа на просрочените задължения, твърдят още от болницата.

„Продължаваме промяната“ е против каквито и да било персонални промени в Александровска болница към този момент. Настояваме на сегашното ръководство да бъде дадена възможност да използва държавния заем по предназначение. Ако то се справи, позитивните резултати ще станат видими до няколко месеца", категоричен е доц. Тонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай