Удрят ни 5 мощни магнитни бури

В края на месеца ще е са най-силните

Удрят ни 5 мощни магнитни бури | StandartNews.com

Пет магнитни бури ще ни ударят до края на месеца. Всяка следваща ще е по-силна. Доминото от магнитни бури всъщност започна на 2 август, но тогава слънчевото изригване на слабо и повечето хора изобщо не усетиха въздействието му.

Магнитните бури възникват, когато поток от слънчева материя удари магнитното поле на Земята, създавайки някои вълни. Те са предизвиквани от изригвания на Слънцето и могат да причинят смущения в електричеството, радиовръзките и спътниковата навигация. Оказват негативно влияние и върху самочувствието на някои хора.

С по-голяма сила ще е магнитната буря на 10 август. На 13-ти и 14-ти - ще се появят слаби влияния, докато на 21-ви и 22-ри ще има силна буря, която ще продължи повече от 24 часа. Последната се очаква на 29 август.

По правило хората, на които им влияят магнитните бури, имат главоболие, вдигат кръвното налягане, умората се проявява без особена причина, възниква болка в мускулите и ставите и сънят е нарушен.

Често всичко е придружено от лошо настроение и депресивно състояние. Хората се дразнят на близките си без повод, в резултат на което възникват кавги.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай