Събота,

Три етапа на лечение при доброкачественото увеличение на жлезата - аденом на простата

993
Три етапа на лечение при доброкачественото увеличение на жлезата - аденом на простата
A
A
A

Аденомът на простатата е доброкачествено увеличение на жлезата, което възниква с напредването на възрастта и създава различен тип смущения в уринирането на мъжа. Обикновено първите признаци се появяват след 50-годишна възраст, а тежестта им се възприема индивидуално. Именно тогава започва и грижата за простатата – с ежегодни профилактични прегледи, които имат за цел да регистрират промените и да определят метод за контрол на състоянието.

Първият етап е наблюдение. Той е подходящ за мъже с неусложнена симптоматика, характеризираща се с редуване на подобрение и дискомфорт. Препоръчва се промяна в начина на живот с повече движение и отлагане на приема на медикаменти заради съпътстващите ги странични действия.

Следващият, втори, етап е медикаметозната терапия. Към нея се пристъпва, когато оплакванията се задълбочат въпреки промяната в навиците и храненето. Зачестяват позивите за уриниране, съчетани с неотложност и чувство за ненапълно изпразнен пикочен мехур. С медикаментите се подпомага съкращаването на мускулатурата в уринарната система, а с това и процеса на уриниране, но те не могат да повлияят нарастването на простатната тъкан.

Последният, трети, етап от лечението е простатната хирургия. Тя е необходимост, когато приемът на медикаменти не успява да удържи състоянието под контрол и, на практика, е неефективно. Остро задържане на урина и поставяне на катетър; задържане на остатъчна урина над 50 мл, поява на усложнения като възпаление на пикочните пътища, камъни, проблеми с бъбреците са сред предпоставките, налагащи премахване на простатата. В България се практикуват всички оперативни методи – отворен тип, ТУР и лазерна хирургия като са налични всички лазерни технологии. Не всички лазери обаче работят еднакво.

Към момента Тулиум 200 вата е неоспоримият лидер. На разположение и в четирите филиала на ЛЕЙЗЪР МЕД в България и Сърбия. Технологията е с водещи показатели за мощност и прецизност. Разработена е да може да изпълнява всички техники в лазерната простатна хирургия без оглед на обема на жлезата. Операциите се извършват от екип лазерни хирурзи, натрупали най-голям практически опит у нас при ежедневен цикъл на работа.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

В Лейзър Мед – София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

тел. 02 4 760 760  моб. 089 952 11 01                                    

 www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

ОЩЕ В ЛЕЙЗЪР МЕД:

  • Лазерно разбиване на камъни в бъбреци и уретер.
  • Апаратни процедури с шокови вълни за незабавно премахване на мускулно-ставни болки и възстановяване на мобилността.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com