Тези плодове пазят от Ковид и още куп болести

Коментар за тях на проф.Мермерски

Тези плодове пазят от Ковид и още куп болести | StandartNews.com

"Правилното хранене е особено важно в условията на пандемия. То засилва имунитета и ни прави неподатливи на зарази с различни вируси. Това твърди проф. Христо Мермерски, един от най-добрите експерти по здравословно хранене и природолечение у нас, в специално интервю за "Марица".

От години не ям месо с изключение на пилешко понякога и риба. Изключително полезен е хайверът, заявява експертът по здравословно хранене.

- Яжте ябълки - те съдържат много витамини и пектин, който абсорбира мръсотиите, натрупани  в човешкия организъм. Да не забравяме, че всеки човек на възраст над 40 години има в тялото си по 4-5 килограма отрови.

Киселото мляко, което създадох, е изключително ценен продукт - вместо 2 съдържа 8 пробиотични бактерии, които се хранят с отровата, натрупана в организма, вследствие на лоша храна. Бурканче мляко с лъжица мед е чудесна закуска.

В този сезон да не наблягаме на свинско и пилешко. Сега е сезонът на чушките, на морковите, гроздето, ябълките. 

Червеното цвекло също е изключително полезно, повишава имунитета. Добре е да се консумира настъргано на дребно, както и ябълките.

Ефикасно средство да се лекуваме от ковид и грип са прополисът и прополисовата тинктура, приемана с топло мляко или вода. Чесън и лук са ефикасно средство за профилактика и при бронхити. 

Но не бива с храненето да се стига до крайности. Телешкото месо, свинското, но нетлъсто, съдържат много белтъчини, необходими на организма. Можем обаче да набавим нужните на организма вещества и с ядки - фъстъци, орехи, слънчогледови семки".   

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай