"Сърце и Мозък" Плевен прилага невронавигация и 3D-интраоперативен образен контрол

"Сърце и Мозък" Плевен е най-голямата в България клиника за гръбначно-мозъчни операции, при които се прилага невронавигация и 3D-интраоперативен образен контрол

"Сърце и Мозък" Плевен прилага невронавигация и 3D-интраоперативен образен контрол | StandartNews.com

След клиниката по кардиохирургия, втора клиника, в "Сърце и Мозък" Плевен е най-голямата в България за гръбначно-мозъчни операции, при които се прилага невронавигация и 3D-интраоперативен образен контрол.

Според анализът на данните от НЗОК, публикувани в „Индекс на болницитe“ гласи, че през изминалата 2022 г. са извършени 1017 големи гръбначно-мозъчни операции, от които при 361 са използвани най-съвременни здравни технологии при изключително ниска болнична смъртност. Това представлява три пъти повече, отколкото всички други клиники в България, събрани заедно.

Невронавигацията и 3D-интраоперативния образен контрол гарантират на пациентите безопасност и висока ефективност на оперативните интервенции. Клиниката по неврохирургия в "Сърце и Мозък" е една от малкото в страната, в която се извършва гръбначно-мозъчна стимулация за лечение на хронична болка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай