Симидчиев: Ваксината е трайно решение

Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев на среща с президента Румен Радев

Симидчиев: Ваксината е трайно решение | StandartNews.com

„По-бърза ваксинация, за да намалим скоростта на разпространение на вируса“. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев на среща с президента Румен Радев, предаде БГНЕС.

„По-добре е да приложим тези ваксини, които по-бързо можем да приложим. Това ще има по-голям ефект върху здравето на нацията“, изрази мнение д-р Симидчиев.

Според него излишните разговори по темата с избора на ваксини не са много полезни, защото едните са налични, а другите все още не са. Пред много от тях дори има и логистични пречки, тъй като изискват различни температурни режими за съхранение.

„Трябва да използваме целият букет от средства за намаляване на скоростта на разпространение“, призова експертът и допълни: „Ваксинацията е един вид трайно решение, дотолкова, доколкото вирусът не се промени“.

Във връзка с предстоящите избори през тази година той предупреди, че хората, ангажирани с изборния процес, ще бъдат не по-малко рискови от хората, които се борят на първа линия срещу коронавируса.

Като проблем медикът отчете и често влошената комуникация и недобре поднесената информация към хората, свързана ваксините, позовавайки се на данните от социологическо проучване, според които 15% от хората категорично отказват да се ваксинират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай