Събота,

Ще спрем безвремието и ще преобразим Сандански

От: Администратор -
889
Ще спрем безвремието и ще преобразим Сандански
A
A
A

Кирил Котев, кандидат на ГЕРБ за кмет на Сандански

- Г-н Котев, на парламентарните избори през 2014 получихте 7123 преференциални гласа, което ви нарежда първи в България, получил такъв вот, и единствен с преференция в градове под сто хиляди души. Оправдахте ли доверието на вашите избиратели?

- Преди всичко за мен е чест да бъда кандидатът на най-голямата и най-успешната партия в България - ГЕРБ, която вече девет поредни години печели доверието на избирателите. Аз неведнъж представих отчет за дейността си като народен представител. За близо година работа в парламента в община Сандански имаме видими резултати. Сред тях са възстановяването на моста в с. Катунци; снабдяването с нова линейка на Спешната помощ в Сандански, както и дългоочакваната лента за престрояване за ляв завой за Сандански. Съвсем скоро ще бъде готова и допълнителната лента до село Лещница. 22 декара от бившата казарма ще бъдат дарени на общината. В срещите си с хората виждам необходимост от коренна промяна философията на управление на община Сандански. Имам конкретни идеи за по-доброто и успешно функциониране на общината, които са отразени подробно в моята предизборна програма.

- Кои са основните акценти в предизборната ви програма?

- Искам Сандански да бъде един икономически развит, атрактивен и динамичен туристически регион. Вярвам, че инвеститори могат да бъдат местните хора чрез създаване на браншови сдружения за реализация на проекти, финансирани от национални и европейски програми. Общината ще съдейства на всеки с административна помощ. Важна е и подкрепата на общината за съвместни инициативи и взаимодействието между отделните браншови организации. Хората в Сандански искат смяна на модела на управление. Убеден съм, че с подкрепата на ВМРО и РБ можем да спрем безвремието в Сандански.

- Ваши опоненти в кампанията са досегашният кмет г-н Андон Тотев и г-н Яне Янев. С какво вие се различавате от тях? Защо хората трябва да гласуват за вас?

- Хората от община Сандански сами могат да открият разликите в политическото поведение и програми на отделните кандидати. Аз не споделям негативните, провокативни и манипулативни действия, които създават излишно напрежение и шум. Вярвам, че с видимите резултати, които показваме в нашата работа, с постоянство и стабилност община Сандански ще бъде един по-добър град за живот и работа. Статуквото спешно трябва да се промени, ако не искаме да се превърнем в обезличени хора без позиция и мнение. Искам гражданите да бъдат не само подкрепени, но и чути, защото рядко някой им дава думата.

- Получихте сериозна подкрепа. Зад вас застана премиерът г-н Бойко Борисов, г-н Цветан Цветанов, евродепутатката г-жа Мария Габриел, както и вашите партньори на местно ниво от ВМРО и Реформаторския блок.

- Изключително съм благодарен за тази подкрепа. Ще оправдая очакванията на ръководството на ПП ГЕРБ, на нашите членове и симпатизанти, както и на нашите политически партньори. Вчера беше проведена среща с местния бизнес, на която моите конкретни идеи и предложения за развитие на икономиката в общината получиха разбиране и одобрение. Г-жа Мария Габриел, ръководител на българската група в ЕП и зам.-председател на групата на ЕНП, беше специален гост. Тя изрази готовност за сътрудничество с бизнеса и предложи след кметските избори да презентираме община Сандански в Европарламента като атрактивна туристическа дестинация.

- Остават броени дни до изборите. Предстоят ли по-добри години за община Сандански?

- С кандидатурата ми за кмет на община Сандански поех пълната отговорност пред моите съграждани да покажа, че има и друг начин на работа и управление на общината, а именно реалният и ефективен подход за решаване проблемите на хората. Ние ще променим изцяло философията на работа в община Сандански и ще я превърнем в генератор на добри практики, а не в разпределител на публични средства. Вярвам, че по-добрите години предстоят, защото с практични идеи и градивно мислене, с експертност и аналитичност видимите резултати са неизбежни.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията