Ще надградя постигнатото от БСП в Търговище

Ще надградя  постигнатото от  БСП в Търговище | StandartNews.com

- Г-н Цонев, с какви амбиции влизате в битката за местната власт?
- В Търговище екипът на д-р Красимир Мирев е постигнал много за 4 мандата, като в последните години и аз бях част от този екип. Имам опит, знания и воля да надградя вече постигнатото. В тази кампания видях около себе си хората, с които да направим Търговище град, в който да искаме да живеем, да си гледаме децата и внуците, да остареем. По-малко говоря, повече работя, но амбицията ми е да запазя всичко постигнато и да продължа да служа на града и на хората в него.
- Кои са управленските ви приоритети? Какво искат от вас гражданите и какви решения предлагате на проблемите им?
- Три са основните проблема, които гражданите на Търговище поставят пред нас и точно това са моите три приоритета: подобряване на инфраструктурата на общината, задържане на младите хора в града и околните му села и запазване на социалните придобивки, които търговищенци имат в момента.

Понеже се оказах единственият кандидат-кмет, който месец преди кампанията публикува бъдещата си програма за управление и дори конкретен план за действие - с бюджет и срокове. За ремонт и преасфалтиране на цялата пътна мрежа на общината са нужни около 40 млн. лева. Още толкова - за тротоари и алеи. За един мандат от 4 г. нашите възможности позволяват да заделим около 12 млн. лева за тези дейности. Това значи, че на година можем да преасфалтираме максимум по два квартала в града и да ремонтираме основно по няколко километра междуселски път.

Задържането на младите в община като нашата е комбинация от политики. Най-важно е създаването на нови работни места и привличането на инвеститори. От опит вече разбрахме, че големите инвеститори търсят не просто място за фабриките си, а и близост до квалифицирана работна ръка. Нашата работа е създадем тази връзка между бизнеса и образователните институции.
И като стана дума за младите, не на последно място за тях е важно да създават семейства, да отглеждат децата си близо до роднини и приятели. Община Търговище е сред малкото, в които всички детски градини са напълно безплатни, таксите за извънучилищни дейности към Младежкия дом са минимални, а институцията работи перфектно! Безплатни са пенсионерските клубове, запазили сме и почивната база на общината в Балчик. Търговище е социален оазис на фона на други общини в България. Нашата цел е да не позволим това да бъде отнето от гражданите. Ние искаме в бюджета на общината да остане финансирането на тази дейности, а не целият да бъде ориентиран към строителство и ремонти. Да, и те са важни, но хората са по-важни!
- Любопитен факт във вашата биография е, че сте работил в структурите на МВР в отдел "Държавна сигурност". Какво е отношението ви към сатанизирането на ДС?
- В структурите на МВР аз винаги съм бил част от българското контраразузнаване. Това значи, че съм защитавал интересите на страната си, на града си и на жителите му. Сатанизирането на ДС е нелепо, тези служби винаги и навсякъде работят по закон. Същото мога да кажа и за себе си.
- Оптимист ли, че БСП ще успее да поеме отново управлението на страната?
- В целия свят се надига мощна лява вълна. Причината е, че "ножицата" между бедни и богати се отваря все повече. Вярно, че да си популист - десен или ляв - е по-лесно и с популизъм лесно се печели власт. Но не е за дълго, видяхме примера със Сириза в Гърция. Неизбежно е, лява партия ще управлява България отново. Нужно е малко време, но избирателите ще разберат, че Столетницата е единствената партия, която защитава обикновения човек, дребния и среден бизнес, семействата на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай