Сряда,

Ще лекуват ли алцхаймер? Учени откриха причината за болестта

От: Стандарт -
826
Ще лекуват ли алцхаймер? Учени откриха причината за болестта
A
A
A

Австралийски изследователи направиха новаторско откритие за вероятната причина за болестта на Алцхаймер, което би могло да помогне за предотвратяване на развитието на болестта убиец. Учени от университета Къртин в Пърт откриха, че токсичните мастни протеини, които изтичат от кръвния поток в мозъка, са вероятната причина за болестта на Алцхаймер, съобщава "Greek City Times".

Професор Джон Мамо, водещ изследовател и директор в изследователския институт за здравни иновации в Къртин, съобщи: "Въпреки че се знаеше, че основната характеристика на хората, живеещи с болестта на Алцхаймер, е натрупването на токсични протеинови отлагания в мозъка, досега не беше ясно откъде произхожда или защо се отлага в мозъка. Този„ кръвен път към мозъка е важен, защото ако можем да управляваме нивата в кръвта на липопротеин-амилоид и да предотвратим изтичането им в мозъка, това създава потенциално нови лечения за предотвратяване и забавяне на болестта на Алцхаймер и загуба на паметта.“

Председателят на Асоциацията на болестите, свързани с Алцхаимер за Западна Австралия професор Уорън Хардинг заяви, че констатациите могат да имат огромно глобално въздействие върху милиони хора, живеещи с разстройството.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com