Ще има ли лекари в карловската болница

Те оттеглиха оставките си за 10 дни

Ще има ли лекари в карловската болница | StandartNews.com
  • Те оттеглиха оставките си за 10 дни

Медиците от карловската болница оттеглиха оставките си за 10 дни. От днес в лечебното заведение трябваше да заработи приемен кабинет, открит миналата седмица. Това обаче не се случи, защото нямаше кой да работи в него. На спешна среща с местната власт беше решено да се изготви споразумение между спешна помощ и болничното заведение, което да изглади спорните въпроси. Лекарите от карловската болница обаче са категорични, че не са в състояние да покрият работата в новия кабинет.

„Във филиала в Карлово следва да има по щат 6 лекари и 6 фелдшера, а ние имаме 7 фелдшера и 3 лекари. Т.е. ако единият фелдшер замества единия лекар имаме недостиг от двама лекари или фелдшери, два щата”, обясни д-р Иван Стойнов, директор на Спешна помощ – Пловдив. „Явно има напрежение между двете структури и за това се разбрахме категорично, че до 10 дни ще бъдат изготвени правила“, каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Криза за медици в Карлово настъпи преди три дни, когато целият състав на местната болница подаде оставки. Лекарите и медицинските сестри обявиха, че са провокирани от решение на Областния кризисен щаб да бъде разкрит нов приемен дежурен кабинет в здравното заведение. Той трябваше да започне работа в понеделник, но според медиците той ще дублира дейността на сегашната Спешна помощ в Карлово. До момента спешната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай