Петък,

Ще има ли лекари в карловската болница

От: СТАНДАРТ -
288
Ще има ли лекари в карловската болница
A
A
A
  • Те оттеглиха оставките си за 10 дни

Медиците от карловската болница оттеглиха оставките си за 10 дни. От днес в лечебното заведение трябваше да заработи приемен кабинет, открит миналата седмица. Това обаче не се случи, защото нямаше кой да работи в него. На спешна среща с местната власт беше решено да се изготви споразумение между спешна помощ и болничното заведение, което да изглади спорните въпроси. Лекарите от карловската болница обаче са категорични, че не са в състояние да покрият работата в новия кабинет.

„Във филиала в Карлово следва да има по щат 6 лекари и 6 фелдшера, а ние имаме 7 фелдшера и 3 лекари. Т.е. ако единият фелдшер замества единия лекар имаме недостиг от двама лекари или фелдшери, два щата”, обясни д-р Иван Стойнов, директор на Спешна помощ – Пловдив. „Явно има напрежение между двете структури и за това се разбрахме категорично, че до 10 дни ще бъдат изготвени правила“, каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Криза за медици в Карлово настъпи преди три дни, когато целият състав на местната болница подаде оставки. Лекарите и медицинските сестри обявиха, че са провокирани от решение на Областния кризисен щаб да бъде разкрит нов приемен дежурен кабинет в здравното заведение. Той трябваше да започне работа в понеделник, но според медиците той ще дублира дейността на сегашната Спешна помощ в Карлово. До момента спешната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички