Шах! Мерките се разхлабвали. Говори Кацаров

Здравният министър започна да се оправдава

Шах! Мерките се разхлабвали. Говори Кацаров | StandartNews.com

В момента не се налагат ограничителни мерки, мерките, които се предлагат, са стимулиращи - да работиш на 100%, а не на 50%. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров на брифинг във връзка с новите мерки срещу ковид които влизат в сила от днес.

Вчера бе решено да отпада ограничението за ползване на до 50% от капацитета на обекти, като заведения и фитнеси например, но само ако 100% от персоналът е ваксиниран, преболедувал, или пък има отрицателен PCR, проведен до 72 часа преди влизане в обекта.

Кацаров призна, че е изумен от реакцията заради заповедта му за новите мерки. Моля ви, никакви ограничения не са наложени, точно обратното, подчерта отново той.

Новото в случая е, че се дава възможност тези, които сега работят на 50%, да го правят на 100%. По тази причина Кацаров недоумява защо се говори за ограничения.

Ако държите да не работите на 100%, а на 50%, изпратете ми го писмено и аз ще отменя заповедта веднага, отбеляза той.

По негови думи, ако епидемичната ситуация го изисква, ще бъдат наложени допълнителни ограничения. Към днешна дата обаче допълнителни мерки не се налагали и няма област в страната, която да е въвела по-строги ограничения.

Кацаров подчерта, че мерките не се налагат по браншове, а в зависимост от оценките на епидемичния риск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай