Седем грешки при мерене на кръвното

Ако стойката ви е неправилна, измерените стойности ще са по-високи

Седем грешки при мерене на кръвното | StandartNews.com

От кръстосването на краката до говоренето по телефона - седем са най-често срещаните грешки при измерване на кръвното налягане, заради тях се отчитат по-високи стойности.

Погрешното отчитане на обикновено по-високо кръвно, може да повлече последствия - като предписването на увеличена дозировка на лекарствата, без да е необходимо това, пише „Кориере дела сера“, цитирана от Дарик нюз.

Първото правило е да отидете по малка нужда преди измерването, защото с пълен пикочен мехур стойностите може да се покачат с 10-15 точки.

Лошата стойка в седнало положение също може да донесе 6-10 точки отгоре – достатъчно е да сте на стол с удобна облегалка, а краката да са на пода или опънати върху табуретка.

С 10 точки по-високо може да излезе кръвното, ако ръката ви е встрани или е вдигната по-високо. Правилното разположение предполага тя да се облегне на маса така, че бицепсът да е на височината на сърцето

.От 5 до 50 точки отгоре идват от увиването на маншета върху ръкава на фланелката или ризата, което е често срещана грешка. Маншетът трябва да е върху гола ръка.Ако той е твърде малък и тесен, може да се отчете по-високо кръвно налягане с от 2 до 10 пункта. Вашият лекар може да ви помогне да си подсигурите маншет по мярка.

С 2-8 точки се увеличават стойностите, ако сте с кръстосани крака. А говоренето при измерване рискува да добави още 10 точки, затова през кратката процедура си струва да сте тихи и неподвижни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай