Ромите с кючека участвали в клинично проучване

Лечебното заведение имало договор с дружество, което набирало участници в клинични проучвания на лекарства

Ромите с кючека участвали в клинично проучване | StandartNews.com

Ромите, които бяха снимани на клип да играят кючек в болница, участвали в клинично проучване. Било е установено и самото лечебно заведение, пишат от Здравно министерство.

"Установени са лечебното заведение и участниците във видеоклип, показващ "пациенти", чието поведение не кореспондира с необходимост от хоспитализация", пишат от институцията.

По данни на МВР клипът е бил заснет в столично лечебно заведение, сключило договор с дружество, чиято дейност е свързана с набирането на участници в клинични проучвания на лекарствени продукти. Извършените оперативно-издирвателни действия са установили, че лицата от видеото са именно участници в клиничното проучване, което няма общо с COVID-19. Във връзка с клиничното проучване на Изпълнителната агенция по лекарства е възложено да извърши проверка.

Видеото с роми, които играят кючеци в болница, шокира социалните мрежи. На кадрите се вижда как те си спретват купон в отделение на болница в разгара на COVID кризата. Клипът беше публикуван от потребителя Боби Джоунс на 12 септември под заглавие" Купон в болницата".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай