Събота,

Резултатите за смъртта на Алекс излизат в петък

175
Резултатите за смъртта на Алекс излизат в петък
A
A
A

До края на седмицата се очаква да бъде готов окончателният доклад по случая с починалия 3-годишен Александър и тогава ще могат да се правят изводи. Това заяви пред журналисти здравният министър Кирил Ананиев.

Той изрази притеснение, че се създава противопоставяне в обществото между пациенти и лекари.

„До края на седмицата очаквам да излязат четирите протокола. Това са протоколите от специалисти и експерти в трите болници и от общопрактикуващия лекар. И окончателния доклад, който очаквам в края на седмицата от Изпълнителна агенция „Медицински одит“. Тогава ще можем да правим своите изводи“, каза Ананиев.

На въпрос дали има конфликт на интереси в това, че проверка се извършва от лекари от същата болница, министърът отговори категорично, че са назначили четири експертизи от независими експерти в отделните медицински специалности, които ще дадат своето становище.

Ананиев подчерта, че никой няма нужда от насаждане на напрежение между лекарите и пациентите.

„Използвам случая да ви кажа, че съм много притеснен, че се създава едно противопоставяне в обществото между пациентите и лекарите и от лекарите спрямо пациентите. Това не е необходимо на никого. Всички ние сме пациенти и във всеки един момент може да имаме нужда от медицинска помощ, няма кой да ни я даде, освен нашите медици“, обобщи здравният министър Кирил Ананиев.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички