Проф. Христо Крачанов благодари с писмо за грижите на МБАЛ „Медлайн

Пловдивският учен, известен у нас и в чужбина като „Бащата на аронията“, проф. Христо Крачанов изпрати благодарствено писмо до ръководството на болница „Медлайн“ в Пловдив.

Проф. Христо Крачанов благодари с писмо за грижите на МБАЛ „Медлайн | StandartNews.com

Пловдивският учен, известен у нас и в чужбина като „Бащата на аронията“, проф. Христо Крачанов изпрати благодарствено писмо до ръководството на болница „Медлайн“ в Пловдив.

Злото връхлита всеки от нас неочаквано, внезапно и само за секунди променя живота му из основи, казва той в емоционалното послание, в което разказва, че потърсил помощ в това лечебно заведение след инцидент, при който счупил крака си. Паднал на равно и гладко място, но се наложило да преживее тежка операция – смяна на става.

Избрал „Медлайн“, където е лежал и друг път, защото отлично познава управляващия  съдружник доц. Невен Енчев, познава модерните терапевтични и битови условия в болницата, както и възможностите на медицинския екип.

Този път обаче бях изненадан и по-скоро възхитен от отношението на лекари, медицински сестри и санитарки към мен, признава професорът, известен със своя перфекционизъм в живота. По думите му всички се отнасяли към него перфектно – обгрижвали го непрекъснато. В определени моменти чак се чувствах неудобно, признава видният учен.

В писмото проф. Крачанов изразява своята огромна благодарност към целия екип в ортопедия и лично към д-р Янаки Янакиев. „Знаех, че е помогнал на хиляди деца с церебрална парализа да проходят, но сега се убедих, че той е виртуоз в операционната.” Казва, че е имал късмет да се запознае и с младите колеги в отделението, от които е възхитен, а специалното му признание е към д-р Власе Попоски.

За моето успешно „прохождане“ ключова роля изиграха д-р Илияна Енчева-Матеева и целият екип на отделението по физиотерапия и рехабилитация и по специално Георги Александров, Иван Гатевски, Жан Башев и Богомил Иванов, изтъква проф. Крачанов. Според него без тяхна помощ едва ли щял да се вдигне толкова бързо на крака и да се върне към работата си във фирмата.

За мен и моето семейство съм сигурен – ние винаги, дано не ни се налага, ще разчитаме на услугите на болница „“Медлайн“ в Пловдив, с тези думи приключва писмото си.

Медиците от ортопедия споделиха, че са удивени от професора, който от болничното легло не спирал да дава указания на екипа си и да следи изкъсо производството на арония.

 

 

 

За проф. Христо Крачанов:

Проф. дхн Христо Крачанов е Носител на наградата Бронзова значка „За принос в техническия прогрес“, Почетен знак на Университета по хранителни технологии - Пловдив, Доктор хонорис кауза е на същия Университет, Почетен знак на град Пловдив, Ключа на Института по органична химия при БАН-София и е вписан в ЗЛАТНАТА КНИГА НА  БЪЛГАРСКИТЕ ОТКРИВАТЕЛИ И ИЗОБРЕТАТЕЛИ на Патентното ведомство на България през 2017 г.

Създателят на соковете и сиропите от арония – проф. Христо Крачанов, е посветил живота си на научни изследвания в областта на здравословните храни. Фирмата му Витанеа ООД е производител на натурални сокове и напитки, известни с уникалната технология на производство, запазваща всички полезни компонентни на плодовете. За производството им се използват основно български биосуровини, чрез иновативната технология за получаване на напитки само от пресни и замразени плодове със запазен свеж плодов вкус и много високо съдържание на биологично активни вещества. Създадена и базирана в Пловдив, в момента фирмата е лидер в производството на така наречените функционални (полезни) напитки.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай