Проф. Балтов каза кога ще има зелени коридори

От днес стартира масовата ваксинация на избирателните комисии

Проф. Балтов каза кога ще има зелени коридори | StandartNews.com

В момента няма „зелени коридори“, защото от днес стартира масовата ваксинация на избирателните комисии – секционни и районни, заяви директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов. 

„Направени са списъци, които се дават от РЗИ на големите болници. Отворени са толкова пунктове, колкото и когато имаше „зелени коридори“. Идеята е максимално бързо, до 10 март, всички, които желаят от избирателните комисии, да бъдат ваксинирани с първата доза Pfizer/BioNTech. След 21 дена ще бъда поставена и втората доза. Реално за 4 април те ще бъдат абсолютно покрити с две дози ваксини“, заяви той по отношение на наближаващите парламентарни избори.

„Знаете, че няма достатъчно ваксини. Това, което трябваше да дойде през февруари, не дойде, говоря за векторната ваксина (AstraZeneca). Надяваме се, че ще има допълнителни доставки през март месец. Общо заявеното количество е около 550 хиляди дози ваксини, които ще дойдат през март месец. Нищо няма да попречи да продължим“, увери още проф. Балтов, цитиран от БГНЕС.

От днес в “Пирогов” имунизират само членовете на Секционни избирателни комисии и всички, на които трябва да се постави втора доза ваксина.

“Зеленият коридор” ще заработи отново след ново зареждане с препарата на “AstraZeneca”.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай