През границата нахлуват престъпници, а не бежанци

През границата нахлуват престъпници, а не бежанци | StandartNews.com

Лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира пред "Стандарт" предизборната кампания за местния вот, както и ситуацията с бежанците след инцидента край Средец.

вътр заглавия

- Залагаме в предизборната кампания на ясност и патриотизъм
- Чужда фирма, която предизвика екокатастрофа в Индия, иска парка в Бургас
- Трябва да се реши проблемът с циганските гета, защото те генерират престъпност
- Не издигаме кандидат там, където нямаме авторитетен кандидат

- Г-н Симеонов, в идващата неделя българските граждани ще направят своя избор за местната власт. С каква програма се явява Патриотичният фронт?
- Нашата програма може да се изрази с две думи - ясност и патриотизъм. Издигането на интересите на жителите на дадената община трябва да се превърне в култ. И това е разликата ни от другите партии. Преди всичко става въпрос за икономическото възраждане на селищата. Освобождаване на дребния и среден бизнес от конюнктурните политически сметки и бюрократични вериги, за да се насърчават местните предприемачи. Оставете настрана всички приказки за големите чуждестранни инвеститори, които ще оправят нещата. И че те едва ли не са наклякали жаби край гьол и чакат само да дойде новият кмет. То българският бизнес не инвестира, какво да говорим за чуждия.

От друга страна, българската община сега се управлява, все едно дали от ГЕРБ или БСП, по един и същ начин - всичко се командва от областния град. В смисъл, че съществува един обръч от фирми, разположени там. Те изпълняват всички поръчки в останалите общини на съответната област - строителни, ремонтни, комуникационни и всякакви други дейности. Провеждат се уж търгове, при които предварително се знае кой ще ги спечели. По този начин се извършва разпределение на средствата, завишават се цените, като всеки получава своя дял. Трябва да се търсят промени и в друга посока. Сега масово като се спечели дадена поръчка, нейното изпълнение се бави. А така се бави изплащането на задълженията към фирмите. Трябва да има прозрачност и при използване на правото на социални помощи, които в голямата си част сега отиват при циганите, за да гласуват те правилно.

Друга наша цел е да се следят екологичните последици от различните проекти и инвестиции, в случая по опазването на зелените градски площи. Защото сега се търсят различни начини те да се застрояват. В Бургас, например, в момента голяма чуждестранна фирма иска да преустройва градския парк. Оказа се, че е същата компания, чийто завод причини преди години голямата промишлена катастрофа в Бопал, Индия. Благодаря, няма нужда от подобни инвеститори!
По същия начин ще се борим срещу и съществуването на монополите, особено в областта на услугите, за да се защитят дребната търговия и производство.

Важен момент в програмата на нашите кандидати е и поддържането на общинската инфраструктура - сгради, ВиК, улици, решаването на проблема с незаконните строежи, замърсяването от незаконните сметища. Ето това трябва да предлага и защитава всеки кандидат за кмет или съветник, а не да го избират, защото е много хубав. И още нещо - решаване на проблема с циганските гета. Защото те генерират престъпност, проституция и социално напрежение като цяло.
- Все пак конкретно за Бургас очаквате ли вашият кандидат д-р Бойко Миразчийски да стигне до балотаж?
- Да, защото нашият кандидат е добре познат, а и точно хирург е нужен, за да проведе перфектното лечение на Община Бургас. Д-р Миразчийски е човек, който ще проведе решителни реформи както в областта на спешната помощ, така и в здравеопазването.

Като част от това лечение ще бъде и отстраняване на туморите и предявяване на съответни претенции за нанесени щети от предното управление на досегашния кмет - материални щети, злоупотреби. Искам да припомня 700 000 лева, които община Бургас понесе като санкция заради деформирани конкурси и корумпирани търгове с предопределен победител. Нещо, което е патент на община Бургас и на сегашното управление. Надявам се на 1 ноември в общината да влезе хирург със скалпел.

- Във всички общини ли Патриотичният фронт има кандидати за кметове?
- Не. Взехме решение там, където нямаме електорален ресурс или ни липсва достатъчно авторитетен човек за поста, да не издигаме свой кандидат. На местните структури е предоставено правото да преценят кого да подкрепят. Но няма да рекетираме никого срещу някакви искания за позиции в местната власт. Листи за общински съветници, разбира се, сме регистрирали навсякъде.
- Патриотично настроените граждани в България стават все повече, но политически все още са разделени. Всички ли мостове между Патриотичния фронт и "Атака" са изгорени?
- Не може изобщо да се говори за обединение с Волен Сидеров. Защото неговата партия няма нищо общо с национализма. Ние сме българска националистическа партия, а "Атака" е руска националистическа партия. Могат ли да се обединят огън и вода? Или поставяш над всичко своята майка родина, или имаш друга майка родина и изпълняваш поръчките на външните си кукловоди.
- Но идеите ви съвпадат...
- Проблемът е в основата. Пак повтарям, "Атака" са руски националисти. Няма да се водим само по риториката. Като закъсваме, тогава говорим за обединение.
- Напрежението по границите заради бежанската вълна расте непрекъснато. Правилно ли действаха нашите граничари в Средец?
- Граничарите за това са граничари - за да не допускат престъпници да навлизат на българска територия. А тези хора не са бежанци - това са престъпници, които нарушават българските закони, според които нарушаването на границата е престъпление. Патриотичният фронт вече ги предложи за награждаване с орден.
- Да, това са нарушители на границата. Но говорим все пак и за истинските бежанци. С тях какво ще правим?
- За тях си има законен ред, има си ГКПП-та. А не да влизат с ножове, пистолети и без лични карти откъдето им скимне. И с по два-три джиесема.
- Имате ли вътрешнокоалиционни проблеми с ВМРО?
- Нищо сериозно. Имаше няколко неприятни случая относно названието на коалицията, под чието име ще се регистрира тя в дадена община. Но изгладихме нещата.
- Как ще се отразят резултатите от местния вот на политическата ситуация като цяло?
- В парламентарен аспект нищо няма да се промени. И най-тежката загуба няма да накара някоя партия да си направи харакири и да се оттегли доброволно. Или обратното - да тръгне на предсрочни избори. А и общата нагласа е парламентът да изкара мандата си. Важното е да променим нещата по места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай