Правят нова детска клиника за 17 млн. в Пловдив

Това стана ясно от среща на финансовия министър Горанов и здравния министър Ананиев с ръководство на болницата при кмета на града Здравко Димитров

Правят нова детска клиника за 17 млн. в Пловдив | StandartNews.com

Почти 17 милиона лева ще отпусне правителството за изграждането на нова детска клиника към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив - най-голямата болница в Южна България. Предвижда се и нов онкохематологичен комплекс.

Това стана ясно от среща на финансовия министър Владислав Горанов и здравния министър Кирил Ананиев с ръководство на болницата при кмета на града Здравко Димитров. На срещата бяха и депутатът Менда Стоянова и председателят на ПГ ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

"Това е едно от най-големите лечебни заведения у нас. Ще подкрепим проекта. Имаме заседание на правителството, след като погледнем и терена ще вземем решение за увеличение на капитала на болницата", коментира Горанов.

Подчерта, че половинчати работи няма да се правят и проектът ще бъде изпълнен.

На свой ред Менда Стоянова бе категорична, че в УМБАЛ "Свети Георги" работят прекрасни специалисти. Тя сподели, че не е спряла да търси съдействието на правителството и на премиера Борисов за отпускане на средствата.

"Постояването на нова детска клиника е моя лична кауза. Най-прекрасно е това, че в рамките на това управление детското здравеопазване се превърна в приоритет. Ще бъде един подарък за нашите деца и внуци, те го заслужават", отбеляза Даниела Дариткова.

Тя обърна внимание, че в УМБАЛ "Свети Георги" се лекуват деца от няколко региона, затова и болницата е от толкова важно значение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай