Вторник,

Поскъпват клиничните пътеки за инфекции

От: Редактор -
Поскъпват клиничните пътеки за инфекции
A
A
A

От Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) са изпратили на Българския лекарски съюз (БЛС) проект на Договор за изменение и допълнение на Националния рамков договор /НРД/ 2020-2022, съобщават от Здравната каса.

В проекта се предвижда увеличаване на цените на клиничните пътеки по инфекциозни заболявания, като цената на "Диагностика и лечение на контагиозни вирусни и бактериални заболявания - остро протичащи, с усложнения" се увеличава двойно.

Предложението е с цел укрепване на готовността и подобряване на дейността на инфекциозните отделения в лечебните заведения за болнична помощ, допълниха от НЗОК.

В проекта на документа се предвижда и повишаване на цените на всички клинични пътеки, за да се осигури финансов ресурс на лечебните заведения за включване на допълнителни клинико-лабораторни изследвания за защита от инфекциозни заболявания на пациентите, хоспитализирани в болниците и на персонала, работещ в тях.

Предлата се лекарите, работещи в извънболнична медицинска помощ, да подават по електронен път информация, след всяка извършена медицинска дейност, при осигуряване на техническа възможност от страна на НЗОК.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички