Събота,

Поскъпват клиничните пътеки за инфекции

От: Редактор -
A
A
A

От Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) са изпратили на Българския лекарски съюз (БЛС) проект на Договор за изменение и допълнение на Националния рамков договор /НРД/ 2020-2022, съобщават от Здравната каса.

В проекта се предвижда увеличаване на цените на клиничните пътеки по инфекциозни заболявания, като цената на "Диагностика и лечение на контагиозни вирусни и бактериални заболявания - остро протичащи, с усложнения" се увеличава двойно.

Предложението е с цел укрепване на готовността и подобряване на дейността на инфекциозните отделения в лечебните заведения за болнична помощ, допълниха от НЗОК.

В проекта на документа се предвижда и повишаване на цените на всички клинични пътеки, за да се осигури финансов ресурс на лечебните заведения за включване на допълнителни клинико-лабораторни изследвания за защита от инфекциозни заболявания на пациентите, хоспитализирани в болниците и на персонала, работещ в тях.

Предлата се лекарите, работещи в извънболнична медицинска помощ, да подават по електронен път информация, след всяка извършена медицинска дейност, при осигуряване на техническа възможност от страна на НЗОК.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички