Пак агресия: Баща обижда лекари от Спешното в Силистра

Крещял, ругаел и снимал с телефона си, докато медиците изчаквали дезинфекцията на кабинета

Пак агресия: Баща обижда лекари от Спешното в Силистра | StandartNews.com

Пореден случай на саморазправа с лекари, този път от спешния център на МБАЛ в Силистра. Дежурният екип е обиждан и унижаван от гражданин, който снимал скандала с телефона си, а впоследствие качил кадрите в социалните мрежи с нови обиди към лекарите.

Инцидентът е станал по време на нощно дежурство в Спешното отделение в началото на седмицата. Малко след полунощ д-р Бейти Насуф и сестрите излезли навън, докато трае задължителната дезинфекция заради епидемията от коронавирус. В това време влязъл гражданин с дете, който вместо да изчака, започнал скандал, разказа д-р Насуф.

„Ядосан господин, с телефон снима, говори агресивно, обижда. Не ми посегна, не се стигна дотам. Полицията и охраната дойдоха бързо, обаче той като ги видя, още повече започна да вика, да крещи“, каза лекарят пред БНР

Охраната извела бащата, а лекарят прегледал детето.

„Имаше оплакване от болка в окото. Спешно състояние нямаше“, обясни медикът.

На агресивния баща е съставен предупредителен протокол. Това не е първият случай в Спешното, разказва младият лекар.

„Няма глоба, няма нищо и хората си позволяват и още, и още. Такива думи чух. Където се стараем ние с малък персонал да се грижим за всички доколкото можем, това отношение просто убива всякакво желание за работа. Не знам докъде трябва да се стигне? Да има убит лекар, за да се вземат мерки ли?“, допълни той.

За случая е подаден сигнал в прокуратурата.

От Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изразиха своето възмущение и остро осъдиха агресивното поведение и нецензурните думи, които е отправил гражданин към дежурния екип от Спешното отделение на „МБАЛ-Силистра“.

БАПЗГ за пореден път апелира за уважение и респект към медицинските специалисти, които 24 часа в денонощието доказват своя висок професионализъм и отговорност! Нека всички бъдем солидарни към техния всеотдаен труд, нека проявяваме повече доверие и търпение към Героите в бяло, които са се посветили на най-благородната мисия! Убедени сме, че спазването на неписаните човешки норми ще предотврати неприятни инциденти, ще защити медиците от физически и емоционални травми и те ще могат пълноценно да изпълняват своя професионален и човешки дълг, пишат от БАПЗГ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай