Събота,

Медицинският факултут в СУ оцелява поне още 6 г.

A
A
A

Никога не е стоял въпросът Медицинският факултет към Софийския университет да бъде закриван, заяви здравният министър Кирил Ананиев по повод опасения у студенти, че ще „останат на улицата”. Според Ананиев факултетът е акредитиран това лято, като акредитацията му е в сила за 6-годишен срок. Предстои здравните власти, съвместно със студентите, да решат къде ще се продължи обучението на младите след като болница „Лозенец” бъде трансформирана в детска.
 
Няма проблем нито с акредитацията на факултета, нито ще има с дипломите на студентите, информира Кирил Ананиев след среща с тях в Софийския университет.
 
Относно базата, в която ще се обучават след трансформацията на болница Лозенец”, той обясни:
 
„Ние ще направим разговор с всеки един от лекарите, които работят в момента в болница „Лозенец“. Ще направим конкретни предложения към тях, които да удовлетворяват в най-висока степен техните изисквания. Разбира се, крайното решение е тяхно, но ние ще създадем условия те да работят в клиники, които да им доставят същите условия и качество на извършване на тяхната дейност. В никакъв случай няма да им предоставим условия, в които те да се чувстват унизени“, каза Ананиев.
 
Министърът допълни, че със студентите единодушно са взели решение въпросите, които ги вълнуват, да бъдат изпратени в писмен вид до ведомството.


Така обучаващите се ще имат аргумент да търсят вина от здравните власти, ако сметнат, че има такава.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички