Медицинският факултут в СУ оцелява поне още 6 г.

Министър Ананиев успокоява студентите, че ще намери нова база вместо болница "Лозенец"

Медицинският факултут в СУ оцелява поне още 6 г. | StandartNews.com

Никога не е стоял въпросът Медицинският факултет към Софийския университет да бъде закриван, заяви здравният министър Кирил Ананиев по повод опасения у студенти, че ще „останат на улицата”. Според Ананиев факултетът е акредитиран това лято, като акредитацията му е в сила за 6-годишен срок. Предстои здравните власти, съвместно със студентите, да решат къде ще се продължи обучението на младите след като болница „Лозенец” бъде трансформирана в детска.
 
Няма проблем нито с акредитацията на факултета, нито ще има с дипломите на студентите, информира Кирил Ананиев след среща с тях в Софийския университет.
 
Относно базата, в която ще се обучават след трансформацията на болница Лозенец”, той обясни:
 
„Ние ще направим разговор с всеки един от лекарите, които работят в момента в болница „Лозенец“. Ще направим конкретни предложения към тях, които да удовлетворяват в най-висока степен техните изисквания. Разбира се, крайното решение е тяхно, но ние ще създадем условия те да работят в клиники, които да им доставят същите условия и качество на извършване на тяхната дейност. В никакъв случай няма да им предоставим условия, в които те да се чувстват унизени“, каза Ананиев.
 
Министърът допълни, че със студентите единодушно са взели решение въпросите, които ги вълнуват, да бъдат изпратени в писмен вид до ведомството.


Така обучаващите се ще имат аргумент да търсят вина от здравните власти, ако сметнат, че има такава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай