Петък,

Медицинският факултут в СУ оцелява поне още 6 г.

Медицинският факултут в СУ оцелява поне още 6 г.
A
A
A

Никога не е стоял въпросът Медицинският факултет към Софийския университет да бъде закриван, заяви здравният министър Кирил Ананиев по повод опасения у студенти, че ще „останат на улицата”. Според Ананиев факултетът е акредитиран това лято, като акредитацията му е в сила за 6-годишен срок. Предстои здравните власти, съвместно със студентите, да решат къде ще се продължи обучението на младите след като болница „Лозенец” бъде трансформирана в детска.
 
Няма проблем нито с акредитацията на факултета, нито ще има с дипломите на студентите, информира Кирил Ананиев след среща с тях в Софийския университет.
 
Относно базата, в която ще се обучават след трансформацията на болница Лозенец”, той обясни:
 
„Ние ще направим разговор с всеки един от лекарите, които работят в момента в болница „Лозенец“. Ще направим конкретни предложения към тях, които да удовлетворяват в най-висока степен техните изисквания. Разбира се, крайното решение е тяхно, но ние ще създадем условия те да работят в клиники, които да им доставят същите условия и качество на извършване на тяхната дейност. В никакъв случай няма да им предоставим условия, в които те да се чувстват унизени“, каза Ананиев.
 
Министърът допълни, че със студентите единодушно са взели решение въпросите, които ги вълнуват, да бъдат изпратени в писмен вид до ведомството.


Така обучаващите се ще имат аргумент да търсят вина от здравните власти, ако сметнат, че има такава.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички