Мутафчийски с три решаващи извода за ваксините

Шефът на ВМА направи необходими уточнения

Мутафчийски с три решаващи извода за ваксините | StandartNews.com

Генерал Мутафчийски отговори на някои важни въпроси след края на пресконференцията на щаба.. Ето 3 важни неща, които шефът на ВМА уточни.

1. Последните изследвания в Израел върху 1,5 милиона души доказват, че ваксината не само предпазва от коронавирус, но ваксинираният не може да заразява околните. Нещо, за което се твърдеше точно обратното доскоро. 

2. Изследвания в Шотландия и други страни доказват категорично, че ваксината на Астра Зенека е дори по-ефективна от тази а Пфайзер след прилагане на първа игла, забележете, по отношение на заболяване, което налага постъпване в болница.

На четвъртата седмица тази на "Астра Зенека" предпазва на 94 от тежко заболяване, което води до хоспитализация. При "Пфайзер" процентът е 84. Разбира се, с течение на времето показателите се изравняват. Няма по-добри и по-лоши ваксини, категоричен беше генерал Мутафчийски

3. Изследване за ваксиниране на бременни и кърмещи жени в САЩ, Англия и Израел категорично доказват липсата на каквито и да е опасности или странични ефекти. Засега в България това не е препоръчано. Но има майки или бъдещи такива, които са пожелали да бъдат ваксинирани, и лекарите не могат да ги върнат. Съответно, дамите са били вече ваксинирани.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай