Неделя,

Медицински сестри от „Бургасмед” с престижно отличие по повод Световния ден на сестринството, 12 май

От: Стандарт -
818
Медицински сестри от „Бургасмед” с престижно отличие по повод Световния ден на сестринството, 12 май
A
A
A

Да си медицинска сестра е призвание и мисия, при която отговорността и удовлетворението вървят ръка за ръка, споделя  Катя Димитрова, старша медицинска сестра на Отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Бургасмед”. По повод Световния ден на сестринството, 12 май, тя и нейните колежки в структурата получиха лично от кмета на Бургас Димитър Николов плакет и грамота за особен принос, висок професионализъм и качество на предоставяните здравни услуги. Церемонията се състоя по време на галавечер в Конгресния център на община Бургас.

Как протича един работен ден за сестрите в отделението? Динамично, отговаря Катя кратко. Няма време за подробни разговори, научила се е да „цепи секундата” - нещо много важно в нейната работа. Самата тя от рано сутрин, след разпределяне на задачите, влиза в операционна зала. Там ангажиментите са много, освен че е "дясната ръка" на лекаря за типичните грижи по пациента, списъкът от задачи съчетава също съдействие при използването на анестезиологичната апаратура, респираторите и газовата инсталация. Заедно със своите колежки, тя има и пълен поглед върху залите, където оперираните вече пациенти се възстановяват от анестезия. Задължително сред отговорностите на сестрите в отделението е обгрижването на болните в Интензивния сектор. „Работим със сърце и душа, а когато сме в АГ отделението за раждане, всички ние изпитваме положителна вълна от емоции”, казва старшата на отделението.

В „нощта на сестринските Оскари” индивидуално бе отличена от кмета и Янка Бойчева, старша медицинска сестра на Спешното приемно отделение на „Бургасмед”. Сред колежките си, тя е с най-дълъг стаж, и то в едни от най-натоварените структури на болницата – хирургия и шокова зала. За нея трудностите се преодоляват лесно, когато човек обича професията си и работи с хъс и удоволствие.

Болница "Бургасмед" благодари на Янка Бойчева и на екипа от Отделението по анестезиология и интензивно лечение за безспорните заслуги в прослава на сестринството, за безупречния им професионализъм и хуманност.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията