Масовата ваксинация – след март

Започва втората фаза на ваксинацията

Масовата ваксинация – след март | StandartNews.com

Т.нар. „масова ваксинация” – на всички, които искат да се имунизират срещу коронавирус, ще започне напролет. След март и април мисля, че ще можем да започнем с ваксинирането на всички, каза главинят държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг при приемането на новата пратка ваксини за „Пфайзер”. Той и шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов посрещнаха третата пратка от медикамента. У нас пристигнаха 18 720 дози.

Само тази доставка на ваксини на "Пфайзер" е съкратена на половина. Оттук нататък влизаме в график. И към момента някои области приключиха с първа фаза на ваксиниране,  обясни доц. Кунчев.Той съобщи, че още  тази седмица в Пловдив и Бургас могат да започнат с втора фаза на имунизация. Това ще стане може би след седмица-две и в София.

Следващата седмица се очакват около 4000 дози от ваксината на "Модерна". Началото на февруари се очаква да пристигнат още 35 000 от "Пфайзер", а след това средата на месеца ще има и още една доставка от същата компания. Тогава ще компенсира количествата, които трябваше да пристигнат днес.

">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай